Forum poświęcone grze internetowej plemiona.pl
Trochę "wzorowałem" się na opisie plemion.pl- ale tylko troszeczkę
Zacznijmy od tego, że zaczołeś grać późno (znacznie później) na danym świecie. Gracze w Twojej okolicy rozwijają się, pragną podbijać nowe wioski...Chcą to zronić Twoim kosztem. Ty się nie dasz! Przez 1-wszy tydzień masz spokój. Właśnie ten czas wykorzystaj na budowe wojsk defensywnych (obronnych). Nie buduj na "hama" budynków i nie dąź do wyszkolenia szlachty. Jeżeli będziesz miał same wojska ofensywne (atakujące) staniesz się łatwym łupem dla silniejszych graczy (i nie tylko). Nie zawsze stwierdzenie "mam więcej punktów" równa się "jestem silniejszy". Gracz, który dobrze dba o wojsko i szkoli dużo wojsk defensywnych nie jest wcale słabym graczem. Jeżeli ktoś Cię atakuje cały czas i zobaczy, że ma straty (do tego dochodzą jeszcze morale) przestanie Cię atakować.
Ponadto poinformuj rozsądnie swoich sąsiadów o twoim późnym początku.
Jeżeli poprosisz ich, by Cię nie atakowali zdobędziesz dużą przewagę. Dobrą "strategią" jest również wstąpienie do plemienia. Oczywiście nie szukaj plemiona, w którtych jest po 120 osób. Nie zawsze, trafne jest zdanie: "jest nas więcej", co nie oznacza "jesteśmy silniejsi".
Często tam, gdzie jest mniej osób, możesz liczyć na szybsze i większe wsparcie, niż w "masówce".
Wojsk defensywnych powinno znaleźć się po 1200 PIK oraz MIECZY. Te wojska napewno wystarczą na wczesnopoczątkowe okresy twojej gry. Potem możesz szkolić inne jednostki. Pamiętaj, by "DEFA" było więcej niż "OFA".
Po tym okresie atakuj sąsiednie wioski oraz szkól "grubasa" (szlachcica).
Mam nadzieję, że ten poradnik pomógł graczom w "poźnych początkach"
Wszystkie prawa zastrzeżone! Kopiowanie bez zgody autora ZABRONIONE